onsdag 26. mai 2010

Matnytt: Molekylær gravferd


Molekylær gastronomi har som kjent kjørt seg inn i ei blindgate. El Bulli har allerede varslet nedleggelse, og Heston Blumenthal bruker tiden på å stramme opp gatekjøkken. Hvem gidder vel uansett lage marengs med flytende nitrogen og agar agar?


Maten lager seg best selv. Nå skal det være rustikt og enkelt. Mer fritid, bedre og sunnere mat, rett og slett.

Her er en oppskrift som gir mye mer tilbake enn det du investerer av tid og penger.


Kjøp et stort kyllinglår.

Legg det i ildfast form smurt med olivenolje.

Hakk grønnsaker i grove biter. En gulrot, en gul løk og et par-tre hvitløksfedd er bra. Sopp også. Legg det rundt låret.

Salt og pepper oppå. Gjerne noe grønt. Estragon er bra.

Midt i ovnen, 180 grader, ca. tre kvarter.

Vel bekomme!

Et steg videre: Hell fettet som renner ut i formen fra kyllingen over både kylling og grønnsaker hvert femte minutt mot slutten. Bruk ei skje.

Ved tvil om kyllingen er ferdig, hogg inn en kniv og sjekk væsken som renner ut: blankt= ferdig.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar