torsdag 27. mai 2010

Matnytt: Fremtidens farm

Tenk deg en million frosker hoppende rundt i et svømmebasseng, klare til å plukkes. Legg til at man kjører flere basseng, en naturell, en med smak av chili, en med hvitløk. Plukkes, renses, slenges rett på grillen. Ferdigmarinert.

Det dyrkes korn, sauer og kyr i vårt korttenkte land. Men en ting har vi nordmenn ikke skjønt; vi ligger milevis bak for eksempel franskmennene. Morfars moteblogg ser nå at det er på tide å utvikle smakssansene:

Vi tenker selvsagt på froskelår.


Foto: Trygve Indrelid


Hva kan være vel bedre, lettere og mer velsmakende enn å skjære ut et lår fra vår flotte norske villfrosk, med kjøtt i ben og armer.

Hva så med disse haleløse paddene som er relativt slanke og langlemmete og har fuktig hud, i motsetning til uttrykket padde, som brukes om mer tungbygde haleløse padder med tørrere hud som krabber mer enn de hopper, tenker du?

Jo, frosker lever vilt i naturen, det er bare å plukke å fange. Lettere enn enkelt. Men vi, vi vil nå kapitalisere driften. I stor skala. Froskelår kommer til å bli trendmaten! Glem sushi, det er bare såååå gammalt nå! Og vi først snakker mote, må vi ha med motekrydderne chili og hvitløk. Det nye store er at froskene får leve i enten naturell vann, chilivann eller hvitløksvann. På den måten vil kjøttet få en naturlig marinade, og kan nytes uten mer jobb en fileteringen. Nam!

Det har også kommet for øre at de er utrydningstruet. La oss starte froskefarmen, spise 9 av 10, slippe den siste ut. Vinn-vinn-situasjon, både for oss og frosken!

Etter 270 millioner år på kloden, de 20 siste i uforandret stil, er det nå på tide at vi begynner å utnytte froskeressursen!

3 kommentarer:

 1. Man får froskelår som tapas på Vann og Brød på Grønland!! Anbefales varmt. God tapas til en billig penge.

  SvarSlett
 2. apropos! verdens beste deal!

  http://www.mycitydeal.no/deals/oslo/vann_og_brod_rabatt/15788

  meny for 120 kr!

  SvarSlett
 3. Sjekk ut denne!

  http://www.mycitydeal.no/in/.5fzqej

  SvarSlett