
For ikke snakke om den evige rosenkåldiskusjonen, her har det vært steile fronter i manns minne.
Morfars Moteblogg gir svar: 6-n-propylthiouracil.
Undersøkelser viser at mennesker kan deles i tre grupper.
25% Non-tasters
50% Medium tasters
25 % Supertasters
Non-tasters reagerer overhodet ikke på kjemikaliet 6-n-propylthiouracil
Denne gruppen kan rett og slett ikke få nok salt eller bitterhet i maten.
Medium tasters merker at det er salt og bittert, men bryr seg ikke videre om det.
Supertasters derimot er særdeles følsomme for salt og bitterhet. De reagerer blant annet negativt i møte med flavoider som det finnes mye av i frukt og grønnsaker.
Blant barn finnes det flere supertastere enn blant voksne, så dette forklarer aversjonen mot grønnsaker i unge år.
Det er genene som avgjør om du er en supertaster eller ikke, og forskerne spekulerer i om supertastergenet var ment å stoppe oss i å spise for mye feit mat.
Nå virker dessverre genet mot de 25% av oss som sliter med grøntfor.
Dette er noe av maten supertasteren sliter med:
Rosenkål og flere andre kåltyper, grapefrukt, grønn te, spinat, soyabønne og oliven
Så neste gang noen prøver å rakke ned på deg fordi du ikke spiser opp rosenkålen din; svar stolt tilbake: Jeg er en supertaster.
hater å knaske oliven!!! smaker tang og tare.
SvarSlettdet er dessuten ikke akkurat "in" for å si det sånn.
bare kjipe 40åringer i denim som spiser oliven hele.